Perjalanan di bukit broga @ bukit lalang…

Monday, 4 February 2013



Broga??? Mesti ramai yang tertanya dan pelik,kalo ada kawan2 korang ajak pergi sana..
Aku pon mulanya pelik jugak bila dengar nama tuh, nie semua adik angkat aku punya pasal ajak aku g bukit broga.. aku pon guna lah si mR. google nie mencari ape itu broga… bila dah selongkar sana sini, aku mula rasa excited nak pergi.. tapiiii bnyak halangan sehingga impian aku nk g bukit broga tuh xtercapai pada tahun 2012..

Akhirnya pada awal 2013 impian aku nk g bukit broga tercapai..punyalah semangatnya lepas solat subuhhh jerk aku terus dari rumah aku, then pergi amikk kawan aku kat puchong..


Perjalanan aku dari puchong ke semenyih ada lah dlm setengah jam jerk, ohhhh terlupa plak aku, bukit broga tuh terletak dekat semenyih, bila dah sampai semenyih tuhhh cari sign board ke broga or university Nottingham..

Nak pergi bukit broga nie,korang kne parking kereta or motor korang dalam ladang kelapa sawit, kne byar rm2 jerkk...


Ha.. nnti dh smpai kat ladang kelapa sawit tuhhh, cari lah sign board nie.. untuk panjat bukit tuhh.. 
jgn tertipu dgn 1.7km tuh.. walupon 1.7 km, bukan senang pancit korang thu x…lepas tuhh jalan licin, wajib pakai kasut, kalo pakai selipar dgn seluar jean..      mmg korang hebat mcm jin lahh hehehe…



akhirnyaaaa aku sampai jugakkk.. cantikkk :)




nie gmbar aku masuk dlm lalang.. seronok mmg seronok, tp lepas tuh tergaru-garuu



akhirr sekalii gmbar nie,aku amik atas batu kat sanna..



bukit broga, tempat paling best untuk melepak awl pagii...











2 comments:

Aniq Bukhary said...

Serious cantik plak permandangan nie.. Tahun lalu ada member ajak p tempat nie.. tp x dapat p.. emergency plak.. :(

Mr. Aidil-Chill said...

apa lagi.. raya cina g lahh, aku pon myb second time nnti..best oo melepakk

Blog contents © the life never end.. 2010. Blogger Theme by Nymphont.