Belajar itu skema ker???

Sunday, 29 January 2012

Ayat yang sering kita dengar :-
1.ek eleh relax lah exam lambat lagi,xpayah nk stdy sangat lah.

2.Orang lain pon stdy juga,relax lah....jom keluar.

3.Ala paper exam esok senang jerk,xpayah lah stdy.

4.erhk skema lah stdy nie..chill lah..

Ini lah antara ayat yang seringkali kita dengar dikalangan pelajar ari nie,hampir separuh pelajar berfikiran macam nie,ini lah realiti masyarakat kita arini.

Mr.Tlne pon xthu knape kita seringkali bersikap begitu......
hmmmmm mungkin kerana kesenangan idup yang kita dapat sedikit arinie,buat kita lupa segalanya. 
Betul lah kata orang,masyarakat kita nie,bila senang ckit lupa segalanya.

HOpe suatu ari nanti situasi ini akan berubah...

2 comments:

Syakir Rahman said...

x jugak.. masalah utama sbb x minat...cube kalo kita wat bnde yg kta minat, sggup x tidur mlm..tp sbb x minat nk study, pkara yg sng opn jdik ssh... ini pndpat aku je la :)

Mr. The Life Never End said...

itu betul..tapi itulah mentality orang kita nie,kebanyakannya,cepat sgt berpuas ati dengan ape yg dia lakukan,xkiralah bidang yang dia minat or x..but anyway that good point :)

Blog contents © the life never end.. 2010. Blogger Theme by Nymphont.